Omdat er meer is dan wat je ziet

Helder

Mijn bedrijf is gestart in april 2011. Na een periode als leerkracht basisonderwijs, ondersteuning voor leerlingen en ambulante begeleiding voor cluster 4, kwam de stap tot zelfstandigheid. Belangrijke pijler voor mij was duidelijkheid te brengen in de contacten tussen alle partijen uit de pedagogische driehoek kind – ouder – school. Afspraken en communicatie waren vaak niet helder, en daardoor ontstond ruis op de lijn. Helder, dat moest de naam worden van mijn bedrijf.

en Co

De C van “en co” stond in het begin voor coaching. Coaching thuis en op school, voor zowel kind – ouders – leerkracht. In de afgelopen jaren is de C gegroeid tot zoveel meer:
Communicatie: De allerbelangrijkste voorwaarde om helder in Contact te staan. Creatief in oplossingen, meedenken en vormgeven. Coördineren van plannen. Coöperatief in het samenwerken.
Jouw en mijn Cirkel, waar we binnen blijven of uit durven stappen. Cognitie. Critical Friend.

En soms zelfs ‘cool’ als ik de pubers mag geloven

en cO

De O van “en co” was de ondersteuning. Ondersteuning in de klas, bij het maken van je werk. Of bij je rol als leerkracht. En ook de O ontwikkelde zich door:

Onderwijs: wat heeft een leerling nodig, om Onderwijs te kunnen volgen? Welke Ontwikkeling kunnen we in gang gaan zetten? Opluchting als je begrepen wordt, Overzicht in de grote chaos om je heen.

En de O van Observeren, want ik wil je zien!

Meer weten?

Kijk gerust eens rond op deze site en neem contact op. Ik help je graag verder.