Gedragsspecialist

Een gedragspecialist kan onderwijzend of onderwijsondersteunend personeel deskundig begeleiden in het omgaan met kinderen met specifieke gedragsproblemen en/of ontwikkelingsstoornissen.

Weer Samen Naar School en Passend Onderwijs
De laatste jaren krijgt de wisselwerking tussen het gedrag van de leerling, zijn prestaties en zijn welbevinden steeds meer aandacht. Dit is deels het gevolg van ontwikkelingen als Weer Samen Naar School en Passend Onderwijs. Een leraar is voortdurend op zoek naar manieren om de prestaties van leerlingen te verbeteren en ervoor te zorgen dat leerlingen zich positief en opbouwend gedragen. Meestal lukt het prima om een goede manier van werken te vinden met de klas als geheel en de leerlingen afzonderlijk, maar soms zijn er kinderen die 'onbestuurbaar' lijken. Ze zijn lastig te benaderen en de gebruikelijke tips en trucs werken niet.

Handleiding
Een gedragsspecialist is getraind in het vinden van de 'handleiding' bij dit soort kinderen. Helder en co vindt creatieve oplossingen waarmee het kind zich in de schoolse situatie weer verder kan ontwikkelen. Natuurlijk speelt het kind daar zelf een grote rol in, maar ook de mensen in de omgeving. Het coachen van collega's en andere betrokkenen is daarom een tweede belangrijke vaardigheid van de gedragsspecialist. 
Gedragsspecialisten komen dus het beste tot hun recht in een omgeving waarbij kinderen ernstige gedragsproblemen laten zien en waarbij de oorzaken en de oplossingen niet voor de hand liggen. Het gaat om situaties waarbij creativiteit, samenwerking en doorzettingsvermogen van betrokkenen noodzakelijk is.

Werkervaringen
- Op de Rails trajecten
- Leerling- en docentenbegeleiding vanuit LGF (Leerling Gebonden Financiering)
- Ambulant Begeleider cluster 4
- Coaching on the Job
- Individuele leerling- en docenten coaching


Helder en co (Kim Willems) is in het bezit van het Certificaat Gedragsspecialist, en aangesloten bij de LBgs (Landelijke Beroepsgroep voor gedragsspecialisten)

Meer weten? Kijk gerust eens rond op onze site en neem contact met ons op. We helpen u graag verder.

Helder en co • Molenpad 4 • 5364 PV • Escharen • Tel.: 06-28113569 • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. • Kvk.: 52419886 • BTW.Nr.:NL164285763B01 • ING-Bank: 6034138
Copyright © 2012 Helder en co. All Rights Reserved.